Gerrit Jan Kerkdijkweg 5
7687AP
DAARLERVEEN
tel. 0546-641692

De Esch is dit seizoen wederom toegewezen om de eerste uitwedstrijd af te reizen naar Daarlerveen, om daar tegen de plaatselijke VV aan te treden. De Esch begon het seizoen met een 2-0 overwinning op nieuwkomer SDC '12. V.V. Daarlerveen trof in de eerste speelronde ook een nieuwkomer, Avanti Wilskracht maakte afgelopen zomer de overstap van de zondag naar de zaterdag, de eerste wedstrijd voor VV Daarlerveen eindigde in 2-2.

De technische staf heeft ten aanzien van de eerste wedstrijd, 2 wijzigingen door moeten voeren. Niek Neef en Luuk Beckmann stonden vorige week nog aan de aftrap, maar genieten op het moment van schrijven van een vakantie. Abdulkadir Isse en Nick Scholte zijn hun vervangers. Omstreeks 14.30 zijn alle formaliteiten afgehandeld en fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

De Esch heeft in het begin van de wedstrijd de touwtjes in handen behaalt grotendeels het spel. Via de rechterflank komt De Esch er met kort combinatiespel enkele keren goed uit, waar Abdulkadir Isse gevaarlijk dreigt te worden, gaat de vlag van dhr. Maneschijn enkele keren de lucht in. Accepteren en omdraaien! In de 12e minuut verlegd De Esch het spel over de linkerflank, de bal komt terecht bij Darryl Weusthof, die de bal haarfijn op het voorhoofd van Timon Dreierink legt. Timon kopt de bal beheerst tegendraads tegen de touwen 0-1. Op basis van het spelbeeld tot nu toe een terechte voorsprong. Luttele seconden na de openingstreffer komt de bal wederom voor de voeten van Timon Dreierink, hij komt oog in oog met de doelman, dit keer komt de doelman als winnaar uit de strijd, de bal verdwijnt via zijn benen over de achterlijn.

Dit lijkt de thuisploeg wakker hebbe geschud, vanaf dat moment kruipen zij ook meer uit hun schulp. De Esch heeft deze middag voornamelijk moeite met het verdedigen van de ruimtes, waar de rechter buitenspeler vaak naar binnen trekt, dendert de rechtsback er meerdere malen overheen. Zo’n situatie levert uiteindelijk ook een goal op, Sjoerd Bos probeert de harde voorzet van rechts nog weg te werken, maar de bal verdwijnt via zijn grote teen achter Milan van Erven 1-1.
De Esch blijft voornamelijk via de rechterflank gevaarlijk, het is Lars Roelink die een mogelijkheid krijgt om van binnen de zestien af te drukken, helaas ontbreekt het bij zijn inzet aan precisie. Het spel is redelijk in evenwicht. Toch is het in de 36e minuut de thuisploeg die de leiding neemt, een verre ingooi richting de spits, die bij zijn tegenstander wegdraait en met een technische pass ervoor zorgt dat de bal door de benen van de goalie in het goal verdwijnt 2-1. Deze tegentreffer doet even zeer! VV Daarlerveen zakt na deze treffer verder in en De Esch mag in het restant van eerste bedrijf het spel maken. Grote mogelijkheden levert het niet op, hierdoor zoeken beide teams met een 2-1 tussenstand de thee op.
De tweede helft wordt begonnen met dezelfde 22 spelers, vanaf het eerste fluitsignaal vliegen de ‘spreekwoordelijke’ vonken er vanaf. Beide ploegen willen niet voor elkaar onder doen en zoeken de grens op. Waar de thuisploeg hevig appelleert voor een overtreding op de doelman, laat de scheidsrechter (in onze ogen) terecht doorspelen. De bal komt op een meter of 30 voor de voeten van Darryl Weusthof, hij bedenkt zich niet en schiet de bal over de net opgestane doelman heen 2-2. Dhr. Maneschijn probeert zijn charmes nog in de strijd te gooien en hijst zijn vlag de lucht in. De scheidsrechter heeft daar geen boodschap voor en wijst naar de middenstip.
VV Daarlerveen laat zien een ploeg te zijn die over de nodige ervaring beschikt. De slimme en sluwe wijze waarin met de leidsman wordt omgegaan is daar één van de tekenen van. Waar in het eerste bedrijf het voetbal blij vlagen nog wel redelijk voor elkaar was, zagen wij hier in de tweede helft weinig van terug. Het was een echte ‘vechtwedstrijd’ geworden.
De Esch gaat te veel in dit verbale spel mee, hierdoor heeft het te weinig oog voor voetbal zelf, waardoor eenieder ook onnodig vaak in duels terecht komt. Dit zal ongetwijfeld een les zijn voor de ploeg van Bart Benneker. Maar goed, terug naar de wedstrijd. VV Daarlerveen deelt in het laatste kwart enkele spelden prikjes uit. In minuut 74 wordt een aanvaller diep gestuurd, Sjoerd Bos stelt orde op zaken en glijd voor de aanvaller langs. De voorzet eindigt in de handen van Milan, echter fluit de scheidsrechter (die overigens een goede wedstrijd floot) voor een strafschop! De rechtsback van VV Daarlerveen neemt plaats achter de bal en schiet de bal in de rechter benedenhoek, Milan gaat de juiste hoek in, maar kan niet voorkomen dat de bal de doellijn passeert 3-2.
De Esch past direct een wissel toe, Jaap v/d Meulen maakt plaats voor Anel Adrovic. Van achteruit wordt doorgeschoven, daarmee neemt de ploeg ook meer risico’s. VV Daarlerveen blijft gevaarlijk in de omschakelmomenten, maar eerst red het ijzerwerk De Esch en daarna staat Milan van Erven z’n mannetje. De Esch pompt in de laatste minuten de bal de zestien van VV Daarlerveen, het nodige geluk ontbreekt. Op één moment na, de bal komt voor de voeten van Sjoerd Bos, die de bal vanuit een volley over de doelman in het doel krult. Echter op het moment dat de bal van de voet verdwijnt fluit de scheidsrechter al, handbal van De Esch (een juist en terecht besluit). Na 94 minuten zit het erop, VV Daarlerveen – De Esch 3-2.
Al met al in de ogen van onze razende reporter, als je de gehele wedstrijd bekijkt een onnodige nederlaag. Maar goed je krijgt niet altijd waar je recht op hebt, bij deze de felicitaties aan VV Daarlerveen.
De Esch heeft niet al te lang om hierover in te zitten. Zaterdag 7 oktober staat de volgende wedstrijd weer op het programma. Dan ontvangt De Esch op eigen complex, SVVN uit Nijverdal. Later deze week meer informatie over deze wedstrijd op onze socials.