Status velden

Hieronder is een link te vinden om de toestand van de speel- en trainingsvelden op ons sportpark te te bekijken.

Hier de volgende link invoegen:
Let wel op de laatste update van datum en tijd!!

Op trainingsavonden zal er worden geprobeerd om tijdig de velden te keuzen. Hou er rekening mee, dat ook onze consuls overdag werken. Er wordt altijd geprobeerd om de veldinspectie voor 16.00 uur uit te voeren.

De consul communiceert zijn conclusie naar de betrokken afdelingen. Tevens zal op de site de kleurcode wijzigen.

Voorbeelden van de kleurcodes zijn hieronder aangegeven. Wanneer er social media contactpersonen zijn zal de kleurcode tevens op de wijze worden verspreid.

Aandachtspunt
: houd er altijd rekening mee, dat een kleurcode vlak voor de training kan worden gewijzigd. Indien deze situatie zich voordoet is dat natuurlijk vervelend, maar wij zijn met zijn allen verantwoordelijk voor de bespeelbaarheid van onze grasvelden.

Werkwijze tijdens het regenseizoen

• Afhankelijk van de verwachtte regenbuien vrijdag(nacht) en verwachting op buienradar worden velden op vrijdag beoordeeld
  • Veld 1, 2, 3 en 4 worden geïnspecteerd op plasvorming en/of zeer drassige bovenlaag.
    - Kritische plekken veld 1 links vooraan sneller plasvorming.
    - Veld 3 bij betreden van veld (voorraan) door bomen en weinig zonlicht sneller plasvorming.
    - Voor deze velden zijn ook de doelgebieden gevoelig voor plasvorming.
  • Afhankelijk van waarneming/ verwachte regen (buienradar) bespeelbaarheid per (half)veld in wedstrijdzaken app aangeven. Bij een veld afkeuring a.d.h.v. wedstrijdformulier (waarop door wedstrijdsecretariaat is aangegeven welke elftallen prioriteit hebben) wedstrijden opnieuw indelen en wedstrijden die niet door kunnen gaan in wedstrijdzaken app “afgekeurd” aangeven.
  • Is er twijfel voor wedstrijden na 12.00 uur in sportlink de wedstrijden op “herkeuren 10.30 uur” zetten. Vaak kan door de goede weersomstandigheden in de ochtend deze middagwedstrijden door gaan.

Werkwijze tijdens het winterseizoen

• Naast veldconditie is veiligheid spelers van belang
  • Lichte sneeuwval: Velden op bespeelbaarheid toplaag keuren en aangeven in wedstrijdzaken app
  • Forse sneeuwval: Velden keuren op gladheid en drassige toplaag en aangeven in wedstrijdzaken app
  • Vorst: Velden keuren op hardheid en veiligheid en aangeven in wedstrijdzaken app
  • Vorst, sneeuwval en eventueel regen dan is de kans groot dat de KNVB algehele afkeuring aangeeft. Mocht dit niet het geval zijn en onze velden zijn niet bespeelbaar dan algehele afkeuring in app. vermelden.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!