Kanaaldijk 12
7555PN
HENGELO OV
tel. 074-2421219

Met nog 1 wedstrijd te gaan gaven de jongens nog beide keren alles op de trainingen van deze week. De jongens wilden zo goed mogelijk aan de start van de wedstrijd tegen Wilhelminaschool 2 staan.
Voor sommigen was het wel een hele vroege zaterdag ochtend. We verzamelenden al om 11:00 op sportpark de weschterik. Hier kregen we van Dennis de opstelling te horen en het plan om deze wedstrijd aan te pakken. De meeste jongens zaten er brak bij. Dit omdat iedereen Nederland na de penalty’s zag verliezen. Dit verdriet moest natuurlijk weg gedronken worden!
De doelstelling was vorige week al bepaald. De laatste 2 wedstrijden moesten geworden wonnen om zo een 6de plek op te eisen!! Hierdoor wisten de jongens wat hun te doen stond. Met hele koude temperaturen werd er met auto's richting Hengelo gereden.
Eenmaal aangekomen zochten de jongens meteen de warme kleedkamer op, want om 12:30 moest er al afgetrapt worden. Mick Engelbertink en Bas Ankone liepen snel de kantine in, want zij kunnen deze wedstrijd aanschouwen vanuit de dug-out.
De warming-up was allesbehalve goed. Dit doordat wij op een knikkerhard veld moesten warmlopen. Wij hadden net zo goed schaatsen 🎿 aan kunnen doen, want dit leek echt helemaal nergens op. Wat is dat Wilhelminaschool ook een belachelijk slechte vereniging! Nadat wij ons hierop hebben voorbereid was het dan eindelijk tijd om de wedstrijd aan te gaan.
Meteen vanaf de aftrap is het de Esch dat de bal⚽️ heeft en deze rustig rond laat gaan. Wilhelminaschool is van plan om onze linksback Brent Agterbos vast te zetten. Dit komt de eerste paar keer niet goed uit en de Esch voetbalt zich er makkelijk doorheen.
Rond de 10de minuut heeft de Esch goede bal⚽️ verovering op het middenveld. Meteen wordt Lenn ter Laak aan het werk gezet. Hij geeft een voorzet vanaf linksbuiten. Robin Kamps is goed naar binnen gekomen en werkt de bal in de goal🥅. 0-1 voor de Esch!
In de daaropvolgende minuten blijft het overwicht bij de Esch. We voetballen goed en er zijn leuke combinaties te vinden. Zolang de Esch de bal⚽️ in het midden van het veld houdt, weet Wilhelminaschool niet wat ze moeten doen. Thijs ketelaar heeft een schotkans maar schiet recht op de keeper af. Ook het vermelden waard is Tim Kamphuis: hij krijgt een panna te verwerken en je ziet deze beste man balen!!!
Julian Vaanholt is het ook deze week niet eens met de scheidrechter. Hij beklaagt zich en dit resulteert in een gele prent🟨 voor hem. Ook Maxim Wielens is het een aantal keer niet eens met de scheidsrechter. Gelukkig voor hem blijft het bij een waarschuwing. Maxim is maar wat blij dat hij de boetepot niet hoeft te spekken.
In de 25ste minuut is de Esch wederom gevaarlijk voor de goal🥅. Robin Kamps zet de bal⚽️ voor maar Lenn verzaakt om te scoren. Nog geen 5 minuten later is het Julian die de bal naar Robin geeft. Hij omspeelt zijn tegenstander maar schiet de bal recht op de keeper af. Deze keeper maakt het zichzelf onnodig moeilijk en verwerkt de bal tot corner. De corner wordt goed ingekopt door Lenn ter laak maar de scheidsrechter ziet een duw en keurt deze goal af…
Nog geen 2 minuten laten krijgt de Esch een vrijebal⚽️ rond de 16 meter. Robin Kamps gaat achter de bal⚽️ staan. Hij raakt hem goed, maar de iets wat dikkere keeper heeft een uitstekende redding in huis en haalt de bal uit de kruising. In de 36ste minuut is het Tim Kamphuis die zijn geluk beproeft maar zijn schot lijkt meer op een terugspeel bal⚽️ in de handen van de keeper.
De Esch krijgt kans na kans. Met nog 5 minuten te gaan is het Jordi Kamps die de bal een peer naar voren geeft. Wilhelminaschool staat volledig verkeerd en Bas Arens gaat achter de bal⚽️ aan. Hij verschalkt de laatste man en de keeper en kan de bal⚽️ in het lege doel🥅 schuiven. 0-2 voor de Esch!!
2 minuten later verschijnt Bas Arens aan de rechterkant van het veld. Hij heeft een prima voorzet in huis op Lenn ter laak. Lenn controleert de bal⚽️ goed en schiet hem tegen de touwen. 0-3 voor de Esch!!!
Bas Arens is deze minuten bedrijverig, misschien komt dit omdat hij voelt dat hij iets goed te maken heeft. Deze jongen heeft namelijk goed zijn beste gedaan op de vrijdag avond en liep zwalkend over straat. Gelukkig moet hij ook nog bij het eerste elftal mee doen en kan hij al het bier🍺🍺 eruit zweten.
Voor rust schiet Robin nog 1x op goal🥅, maar dit was niet wat. Na 45 minuten fluit de scheidrechter voor de rust en zoeken de spelers snel de warme kleedkamers op. Met een lekker bakje thee wordt er 1x gewisseld. Niek Neef blijft in de kleedkamer achter en Colin Smit komt binnen de lijnen.
De eerste minuten na de rust is de Esch niet bij de les. Wilhelminaschool krijgt een levensgrote kans maar hij mist in een 1 op 1 situatie. 10 minuten na rust krijgt Wilhelminaschool een corner maar ook dit levert niks op. Wilhelminaschool heeft het eerste kwartier de overhand. Ook een schot van Wilhelminaschool en de daaropvolgende rebound zijn een prooi voor Rick Senkeldam.
In de 70ste minuut besluit Dennis in te grijpen. Bas Arens en Robin kamps mogen gaan douchen. Voor hun komen Sham Zeru en Jurre Van der Hooft binnen de lijnen. Kijken of hun na 70 minuten bibberen in de kou nog wat kunnen brengen.
Een eervolle vermelding is er voor Colin, deze man blijkt een alleskunner te zijn. Hij gaat van links centraal, naar linksback, naar linkbuiten. Wat een prestatie van deze man. Hopelijk kan hij het laten zien op zijn nieuwe positie.
In de 72ste minuut gebeurd het onvermijdelijke. Wilhelminaschool maakt een kans af en brengt de stand terug naar 1-3. Vlak hierna speelt een speler van Wilhelminaschool de bal te kort terug op de keeper. Lenn jaagt door en krijgt de bal⚽️ bijna in de goal maar de bal⚽️ kan van de doellijn🥅 gered worden. De corner die hierop volgt is prima genomen. Helaas kopt Colin de bal net naast de goal🥅.
Met nog ongeveer 10 minuten te gaan krijgt Lenn de bal⚽️ uit een ingooi. Hij bedenkt zich niet en heeft een Messi achtige dribbel in huis. Rond de 16 meter schiet hij met zijn chocoladebeen de bal⚽️ in de goal🥅. 1-4 voor de Esch!!!!
Meteen hierna heeft onze trainert ook weer wat meer rust in de kont en kan weer rustig zitten. Vlak na dit doelpunt schiet Sham Zeru de bal⚽️ voorlangs.
In de 90ste minuut krijgt ook Brent Agterbos een panna te verwerken. Je ziet hem balen want dit zijn weer een paar eurotjes💶 voor hem in de boetepot.
Vandaag was de toto vraag: krijgen wij minder dan 1 goal tegen? Rick Senkeldam gaf aan dat wij er 2 tegen zouden krijgen. Hij besluit daarom om een schot in de laatste minuten los te laten. Hierdoor kan Wilhelminaschool de rebound binnen tikken en wordt de eindstand bepaald op 2-4.
Uiteindelijk een wedstrijd met 2 gezichten. We speelden een goede eerste helft maar een wat mindere 2de. Toch mogen wij tevreden zijn na deze overwinning want de doelstelling om de 6de plek is behaald. Na de winterstop zullen wij in een nieuwe competitie worden ingedeeld en zullen wij proberen om bij de bovenste regionen te eindigen.