• De eerste competitie wedstrijd.

Het is 9:30 uur en het lijkt een natte druilerige wedstrijd te worden.
    De jongens zijn al gedegradeerd naar het laagste veld. Daar is het nog natter. Job steekt hier een stokje voor en eist bij de wedstrijdleiding een ander veld. En dat krijgt hij. Onze jongens spelen op het vertrouwde hoog gelegen kunstgrasveld. En dat heeft resultaat, maar dat later….

Door al dat gedoe met het veld is er een korte warming up. Marcel kijkt op de klok. Nog 10 minuutjes.. hup, snel nog even een positie spel. Wordt dit uitbetaald? Het is officieel een uitwedstrijd maar bij DSVD zijn de velden onbespeelbaar... En dat na de corona tijd. We spelen een uitwedstrijd thuis. Snappen jullie het nog…. Maar het is DSVD JO11 – 1 vs de Esch JO11 – 1 op het sportpark De Westerik.

De wedstrijd begint, Romans moeder denkt nog even snel wat drinken halen. Dit blijkt een slechte keuze, want binnen de kortste keren scoort Roman 2 x…. 0 – 2 voor ons! Het lijkt erop dat DSVD de wedstrijd van het Nederlands elftal hebben afgekeken en te laat naar bed zijn gegaan, want ze zijn niet goed wakker. Of zijn onze jongens gretig, scherp en willen ze winnen? De spirit zit er goed in, want Bryan stormt op aan de rechter kant en geeft een harde half hoge voorzet.. Boem eigen doelpunt 0 -3. Wordt het een makkie vandaag? Marcel blijft coachen en zegt: “Samen spelen, blijf pasen”. Onze jongens worden niet zelfzuchtig en blijven goed samenspelen.

Weer stormt Bryan op aan de rechterkant. “Is dit de nieuwe rechtsbuiten van Twente?” Een geplaatst schot, boem 0 – 4 door Bryan. Daarna volgen er nog grote kansen voor Janniek, de motor op het middenveld en Jort de nieuwe blonde Messi, maar dit later. De scheidsrechter, die door DSVD is geregeld, fluit snel af voor de eerste time out.

Na de time out gaan onze jongens door waar ze gebleven zijn. Roman probeert het met een hakje, net naast. Daarna de uitblinker van de eerste helft Bryan. Weer een mooie actie aan de rechterkant.. een schot en de keeper heeft het nakijken. Doelpunt 0 –5! Daarna denken onze jongens er te makkelijk over en een speler van DSVD steekt het hele veld over. “Waar is onze stofzuiger Joris?” Deze was als een panter mee naar voren geslopen. En dan.. schot DSVD, doelpunt 1 – 5. “Zijn onze jongens weer wakker?”
    Roman krijgt de bal in het midden. Slalom door de verdediging waar skiër Alberto Tomba jaloers op zou zijn. Nog een (1) verdediger, ook daar slalomt Roman omheen en schuift de bal langs de keeper... boem 1 – 6.

DSVD heeft nu ook meer de bal en krijgt meer kansjes, maar onze stofzuiger Joris ruimt alles op. De ene keer een lange bal en de andere keer pasjes naar Jorn of Sem. Deze kunnen dan van achter doorspelen naar voren of midden. Wat een team... Ron Jans?! We komen eraan!! Dan is er weer de motor Janniek op het midden met een van de vele bekeken balletjes. Kans voor Jay Jay... net mis...

Het is rust en Marcel en Job geven de laatste aanwijzingen “zo moet je indraaien” doet Marcel voor en “zo scherm je de bal af”. Het lijkt er op alsof Marcel en Job zelf het veld in willen.
    De wedstrijd begint weer en de bal blijft op het middenveld. Dan weer voor ons en dan weer voor DSVD. Er zijn weinig kansen. En dan komt Sem met een van zijn nu al legendarische acties van achteruit buitenom als Roberto Carlos in zijn beste tijd bij Real Madrid. Een hard schot van Sem en bats daar is die dekselse Roman weer en tikt de 1 – 7 binnen.

En daar uit het niets is onze degelijke en betrouwbare Jorn. De bal valt na een voorzet voor zijn voeten, aannemen en afdrukken. Boem 1 – 8.
    Opnieuw een aanval met Sem en Roman…alleen voor de keeper…klein tikje van Sem op Roman. Het doel is leeg en schuif maar binnen 1 – 9.

En dan nu mensen is de tijd aangekomen van de blonde Messi van de Esch. Het is onze eigen Jort, hij schiet uit alle standen en hoeken, met een verdekt kort schot BATS BOEM KLETS 1 – 10, 1 – 11 en 1 – 12 door Jort. Alleen moet hij nog even oefenen op het juichen... Op de grond blijven liggen met gebalde vuisten is geen juichen Jort!!

Nu lijkt het er toch op dat iedereen wil scoren. “Waar is de verdediging? vraagt Finn.
    Oh ja mensen onze keeper Finn is er ook. Hij wordt in de steek gelaten door de rest en bats boem voor DSVS 2 – 12 en 3 – 12., “ Of zijn het cadeautjes van onze jongens en weten ze dat er bij DSVD twee jarig zijn?”
    Toe maar..

Jay Jay staat op en werkt de bal weg. “iedereen in de positie blijven!”, roept hij. Dat heeft resultaat. We kunnen weer aanvallen. En daar uit het niets is onze eigen Epke Zonderland Kay met een hard schot, net gepakt door de keeper. Hoeveel ballen heeft Kay afgepakt vandaag?? Het lijken er wel honderd!
    En dan komt de mooiste van deze ochtend. Net als het weer, de zon komt door en daar is ie dan: “Bryan van Berkum”. Zijn vader Kenneth is net weg rijles geven. Let op Kenneth, hier kun je wat van leren. De bal word breed gepast en op ongeveer 12 meter van het doel ziet Bryan uit zijn ooghoek dat de keeper een pas naar voren maakt. Hij neemt de bal in een (1) keer subtiel, voet onder de bal en met een boog, het lijkt wel een regenboog, de bal ploft achter de keeper. Doelpunt!! 3 – 13.

De blonde Messi Jort maakt de laatste 3 – 14. Een mooie afsluiting van deze wedstrijd. De zon schijnt inmiddels en wij gaan tevreden naar huis.