• Slappe hap?

  Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen KOSC JO11-1 op het programma. Al onze trainers, Job, Marcel en Mart, zijn vandaag niet aanwezig. Ook Finn is niet van de partij. Op voorhand vragen we ons dan ook af hoe de boys deze wedstrijd zullen volbrengen? Gelukkig hebben we fanatieke ouders met eveneens verstand van voetbal, dus Vincent en Thijs nemen officieel de plek van de trainers in. Onofficieel nemen alle vaders een beetje de honneurs waar, want aan elke zijde van het veld is wel iemand te vinden om de boys de juiste aanwijzingen te geven. Een prachtig samenspel dat we ook terug zullen zien tijdens de wedstrijd. . . .

  Rond de klok van 10.30 uur trappen we af met Jort als vervanger van Finn. Jorn mag nog even op de bank plaatsnemen.
  De boys starten de wedstrijd met een drive, zoals ze de wedstrijd van vorige week geëindigd zijn. Lekker boys! Jay-Jay werkt gelijk keihard en passeert enkele tegenstanders. Het harde werken wordt ook getoond door Sem en Bryan, waardoor Janniek op goal kan schieten. Helaas gaat dit schot over, maar Janniek krijgt wel de complimenten van Vincent en het advies om dit vaker te doen.
  We spelen op veld 4, waarschijnlijk een van de laatste keren op gras, want dit veld wordt binnenkort een kunstgrasveld. Super dat dit gelukt is en onze G-jeugd zo meer mogelijkheden krijgt hun wedstrijden te spelen en meerdere teams op kunstgras kunnen trainen!!
  De verdedigers van KOSC moeten flink aan de bak, want de doelkansen onzerzijds zijn veel aanwezig. Pas na een paar minuten krijgt Jort iets te doen, hij kan de bal makkelijk in de handen nemen. Onze doelpogingen resulteren nog niet in een voorsprong. Die voorsprong komt op naam van KOSC (geheel tegen de verhoudingen in), de stand is 0-1. De keeper van

  KOSC is goed en heeft vele reddingen. Het is tijd voor het eerste rustmomentje.

  Kay mag nu even rusten en Jorn neemt plaats op zijn vaste linksback positie in. Het advies van Vincent aan Bryan om gelijk te storen, werkt! Bryan kan daardoor passen op Jay-Jay, die de bal bij Roman krijgt. Roman schiet en yeah!, de stand is 1-1.
  Niet veel later passeert Jay-Jay goed zijn tegenstander en past vervolgens de bal op Roman. Roman schiet en het scorebord kan bijgewerkt worden naar 2-1. KOSC is inmiddels ook bezig om vooruit te voetballen, maar Joris loopt elke keer op de juiste positie en weet vele malen de bal te onderscheppen, zodat KOSC niet in de gelegenheid komt om te schieten. Super! Ook de verdedigers van KOSC staan hun mannetje, maar door een subtiel boogballetje van Roman is het doelsaldo inmiddels 2, de stand is 3-1. Als deze verslaggeefster haar rondje om het veld loopt, hoort ze Vincent vragen aan Kay: “Heb jij Roman wel eens op een normale manier zien scoren, het is altijd een lob, een frubbeltje of . . . . ?” Wij als toeschouwers zien het probleem niet, als Roman maar blijft scoren 😊😊.
  Inmiddels heeft onze tegenstander een grote kans, maar zij schieten naast. Oeps, jammer voor hen, maar fijn voor ons. Vervolgens nog een doelpoging van KOSC, maar Jort redt prima! Goed gedaan Jort. Als Finn nog een keer afwezig is, weten we wel wie hem dan nogmaals gaat vervangen. De wedstrijd wordt iets meer fysiek. Janniek krijgt een vrije trap mee. Subtiel neemt hij deze vrije trap door af te leggen op Jorn. Jorn krijgt helaas zijn pantoffel niet op de juiste manier onder de bal. Het is tijd voor de rust.

  De trainers vragen aan Jort of hij wil blijven keepen (hij doet het zo supergoed) en zij maken Jort met deze vraag superblij. Hij schreeuwt: “Jaaaaa!” en rent een vreugderondje over het veld.

  Het 3e kwartje mag Bryan even rusten, Kay komt weer in het veld. Het goede samenspel zet zich gelijk voort. Jorn past mooi naar voren, Sem (die als vanouds weer achter en voor in het veld te vinden is) legt iets terug op Kay en Kay kan uithalen. De afvallende bal komt bij Roman, maar helaas schiet Roman over. Janniek krijgt nogmaals de mogelijkheid om te schieten, maar het lukt hem niet de bal in het netje te krijgen. Jammer, weer een goede kans. Onze boys blijven hard werken, vooral door Jay-Jay (die meerdere malen zijn tegenstanders passeert) en Joris (waar bijna geen tegenstander langs komt). Deze boys verdienen deze wedstrijd echt een publiekswissel met een groot applaus (ze mogen echter lekker in het veld blijven staan, het is te zonde om ze te wisselen). Het harde werken van alle spelers resulteert in meerdere mooie aanvallen. De stand is inmiddels wel 3-2, niet geheel terecht, want een overtreding op Janniek ging eraan vooraf. De scheids laat door voetballen, onze jongens letten daardoor even niet op en KOSC pakt deze kans met beide voeten aan. Daarna is iedereen weer bij de les, want de volgende mooie aanval volgt. Een pass van Jorn komt bij Roman, Roman werkt goed door, de bal komt bij Kay die kan schieten. De afvallende bal is echter weer voor Roman en dan is de stand 4-2. Wanneer Sem op de op rechtsvoor vrijkomende Roman past en deze aflegt op Janniek, kan Janniek nogmaals schieten. De keeper kan deze bal niet klem krijgen, laat dus los, Jay-Jay let goed op en tikt de bal in het netje. De stand is 5-2!!
  Het is duidelijk, De Esch is sterker! De keeper van KOSC probeert zijn medespelers te overtuigen met de woorden: “Kom op jongens, niet zo’n slappe hap!”. De titel van dit verslag had dus betrekking op de tegenstander van vandaag en totaal niet op onze jongens. Heerlijk!! Het is tijd voor het 3e rustmomentje.

  Ook tijdens het laatste deel van deze wedstrijd doen onze jongens er alles aan om meerdere doelpunten te maken. Alle boys krijgen wel een schietkans, maar de keeper weet te

  redden of er wordt naast/over geschoten. Een korte opsomming van een aantal kansen ->

  - Sem speelt op Roman, Roman schiet tegen de keeper aan.
  - Voorzet van Kay, keeper is er op tijd bij.
  - Ingooi Sem, Roman legt terug op Janniek, Janniek haalt uit.
  - Vrije trap Bryan.
  - Vrije trap Sem.
  - Mooie pass van Bryan, Roman legt breed op Kay, Kay past vervolgens naar Janniek en Janniek kan schieten.
  - Jorn past op Bryan, Bryan zet voor, maar er is helaas niemand voor het doel.
  - Doelpoging Kay.

  De opmerking van de coach van de tegenpartij geeft volgens mij precies weer hoe hard onze jongens werken en proberen de bal op alle mogelijke manieren bij medespelers te krijgen: “Jezus, er staan 4 spelers omheen, maar toch komen ze eruit!”. Toch wordt het spannend en wordt KOSC sterker en weten ze ook nog tweemaal te scoren. De eindstand = 5-4!