• Zou jij je even voor willen stellen?

Ik ben Job Kamphuis, 21 jaar oud. Ik werk al 5 jaar bij Achterbosch machine bouw als CNC draaier. Toen ik begon bij Achterbosch volgde ik een BBL niveau 2 opleiding bij de SMEOT. Daarna heb ik ook de niveau 3 opleiding bij de SMEOT afgerond en ben nu bezig met mijn niveau 4 opleiding bij de STODT. Ook geef ik op de zondag ochtend training bij skills2score.

• Hoe ben je bij De Esch terecht gekomen?

Als zeven jarige kwam ik bij de Esch voetballen. Ik heb met plezier in de jeugd gevoetbald en twee jaar geleden de opstap naar de senioren gemaakt. Nu speel ik in het vierde elftal van De Esch, dit is een gezellig en hecht team. Toen ik in de JO17 speelde vroegen ze of ik training wou geven bij De Esch. Dit leek mij erg leuk, dus dat doe ik nu met veel plezier.

• Welke vrijwilligersfunctie heb je in het verleden vervuld en/of doe je nu nog?

Ik train nu de JO11-1 en zit in de JVC (jeugd voetbal commissie).

• Mijn functie als trainer houdt in dat ik doordeweeks twee trainingen geef en zaterdags mee ga met de wedstrijden. Op de zaterdag haal ik de voldoening uit het training geven, want dan laten de jongens zien wat ze doordeweeks getraind hebben. En natuurlijk de spanning en mooie acties tijdens de wedstrijd.

• Met mijn functie als JVC co√∂rdinator (JO10/JO11) houd ik mij bezig met de team indeling van de JO10 en JO11. Dat betekent dat ik contact houd met de trainers en leiders over de voortgang van de teams. Zodat we voor het nieuwe seizoen een goede indeling kunnen maken.

• Als wij De Esch zeggen, wat zeg jij dan?

De Esch is een harstikke mooie vereniging in de wijk De Essen. Een vereniging waar ik mij sinds jongs af aan, thuis voel en wekelijks met veel plezier naar toe ga.

• Waar heb jij waardering/bewondering voor?

Ik heb bewondering voor G-afdeling dat deze groep ook lekker kan voetballen. Daarnaast heb ik bewondering voor de nieuwe sponsor commissie, die fanatiek bezig zijn met sponsoren zoeken. Ik vind het ook gaaf dat het tweede elftal de super Hollandse buis bingo organiseert.

• Is er iets wat er verbeterd kan worden volgens jou bij De Esch?

Het bestuur zou naar mijn mening wat meer interesse kunnen tonen in de jeugd, onlangs hebben we 2 toernooitjes georganiseerd, helaas hebben we bij geen van beide activiteiten, een bestuurslid gezien. Een ideaal moment naar mijn mening om al bestuur meer binding te krijgen met jeugdleden en jeugdvrijwilligers. Bij deze de uitnodiging om een volgende keer langs te komen heren J.

Daarnaast zou de seniorencommissie wat meer interesse kunnen tonen, in de jeugd leden die de overstap (moeten) maken naar de senioren. Ik heb het gevoel dat dit beter begeleid zou kunnen worden, en de jongens beter zouden kunnen helpen om in een senioren elftal te plaatsen. Het oogt af en toe dat dit vergeten wordt, het kan zijn dat dit natuurlijk achter de schermen wel opgepakt wordt. Maar naar buiten toe mag dit wel meer uitgedragen worden, naar mijn mening.

• We eindigen altijd met een nabrander, wat wil jij nog kwijt?

Ik hoop van harte, dat we snel weer aan het voetballen komen! Op naar mooie en gezellige tijden bij De Esch.