• Voetbalvereniging De Esch gaat vanaf heden elke week één vrijwilliger/clubbekendheid voorstellen. De aftrap van deze column wordt verzorgd door onze vrijwilligerscoördinator Manon Molderink.

Zou jij je even voor willen stellen?

Ik ben Manon Molderink.  43 jaar en woon samen met mijn zoon Marwin van 15 en Patrick (vriend) samen in Oldenzaal.

Sinds een jaar ben ik werkzaam bij JG Slaapconcepten.

Naast het werk en het vrijwilligerswerk bij de Esch ben ik ook actief bij carnavalsvereniging Barakkus. In de maand november en december ondersteun ik de Twentse partypieten met het pieten. Gelukkig heb ik naast deze activiteiten ook nog tijd om soms gewoon heerlijk op de bank een goede serie te kijken of heerlijk met vrienden te borrelen.

Kort om, ik houd van bezig zijn en gezelligheid.

Hoe ben je bij De Esch terecht gekomen?

Marwin was een jaar of 5 a 6 toen hij bij de mini’s ging voetballen. Ik was eerst alleen voetbalmoeder die bij elke training was. Op het moment dat hij bij de F-jes kwam en er wat wedstrijdjes gespeeld gingen worden kwamen wij als ouders in de kantine.

En ja, in die tijd hadden we Jan Bos als vrijwilligers coördinator. Hij rook gewoon dat er vers volk in de kantine kwam. Als ouders waren wij bij het team al heel actief. Maar, Jan kreeg mij zover dat ik ook wel eens in de keuken/ kantine ging staan. En daar is het begonnen dat ik binnen de vereniging steeds actiever werd.

Wat is het mooiste moment dat je hebt meegemaakt binnen de vereniging?

Mijn mooiste moment is dat ik Patrick te Marvelde heb leren kennen. En dat wij nu een stel zijn.

Welke vrijwilligersfunctie heb je in het verleden vervuld en/of doe je nu nog?

Ik ben dus begonnen als kantinemedewerker. Na een paar jaar is er een nieuwe kantinecommissie opgericht en daar heb ik aan deelgenomen.

Samen met Mieke Scheuten hebben wij de koffiehoek opgepakt op de zaterdagen dat het eerste thuis speelt. Wat ontzettend leuk is om te doen. De koffiehoek is eigenlijk het kindje van Mieke en mij.

Ik probeer zo goed en kwaad als het kan het lief en leed binnen de vereniging bij te houden. Hierbij ben ik wel afhankelijk van wat mij te ore komt.

In de tijd dat Jos (voorzitter kantine) ziek was, heb ik een tijdje de AB vergaderingen bijgezeten. In die tijd ben ik als eens gevraagd om vrijwilliger coördinator te worden. Ik zag dat helemaal niet zitten. Ik vind het heerlijk om met iedereen te babbelen, luisterend oor te zijn en te helpen waar ik kan, maar om op de mensen af te stappen en ze steeds weer opnieuw te benaderen om wat voor de club te doen NOW WAY!!

Nadat ik uit de kantinecommissie was gegaan is mij de vraag opnieuw gesteld en ben ik er eens anders over gaan nadenken. Ik ben geen Jan Bos ik ben Manon. Ik kan en mag het dus op mijn manier doen. Een manier die bij mij past.

Na gesprekken met het bestuur hebben we besloten dat ik het zou oppakken en daar mijn eigen draai aan ga geven. En daar ben ik nu mee bezig.

Wat is De Esch voor een vereniging volgens jou? /Als wij De Esch zeggen, wat zeg jij dan?

Een voetbalvereniging! Voor mij is de Esch mijn tweede familie. Ik voel mij er thuis.

Waar heb jij waardering/bewondering voor?

Voor mensen die hun nek uitsteken. Mensen die ondanks dat iets zwaar of heel moeilijk is toch positief blijven en er wat van weten te maken. En dan ook nog andere mensen daarin meekrijgen. Daar heb ik bewondering voor.

Hoe staat het met de vrijwilligers binnen onze vereniging?

De vrijwilligers die wij hebben zijn allemaal stuk voor stuk toppers!!!!!! Zonder hun is er niks en kunnen we niks.

Als er bedoeld wordt of er voldoende vrijwilligers zijn binnen de vereniging om alles te laten draaien, NEE.

Binnen onze vereniging zijn veel vrijwilligers.  Veel leden en of ouders doen wat. Velen van hun vervullen ook meerdere taken om gaten op te vullen. Helaas is dit niet genoeg.

Kijk bijvoorbeeld naar de kantine. De keuken is veel gesloten geweest omdat er te weinig mensen zijn die hier wat willen doen. En dat is toch ontzettend jammer. De kantine/ keuken is toch de ader van de vereniging. Loopt deze niet dan valt de club. Dat wil toch niemand?

En ja, hier ligt een mooie taak voor mij. Niet alleen voor de kantine natuurlijk. Vereniging breed zullen wij meer vrijwilligers nodig hebben.

Is er iets wat er verbeterd kan worden volgens jou bij De Esch?

Ja, toch.

Ik denk dat de communicatie tussen alles en iedereen beter kan. Dat er meer openheid moet zijn over wat er binnen de vereniging speelt. Ik denk dan aan nieuwsbrief of een clubblad wat dan 1x in het kwartaal uitkomt en bij alle leden en vrijwilligers komt. Alles kan er in staan en zo is iedereen veel meer betrokken bij elkaar. Er is wel een website maar dat vind ik zo onpersoonlijk. Wat is er nou leuker dan een clubblad in de bus te krijgen? Teams kunnen er wat in kwijt. Commissies kunnen er wat in kwijt.   Geboortes, huwelijken, overlijden en noem maar op. En dan beginnen met een woord van de voorzitter. Lijkt mij echt wel wat. En deze column hoort daar dan natuurlijk ook in.

We eindigen altijd met een nabrander, wat wil jij nog kwijt?

De beste stuurlui staan altijd aan wal!

Ben jij nog geen vrijwilliger bij onze prachtige vereniging maar wil jij (in de toekomst) wel wat doen? Neem dan vrijblijvend contact op met Manon Molderink via; 06 41762848