• Eind september 2020 hebben een aantal, met name jonge, vrijwilligers besloten om de sponsorcommissie nieuw leven in te blazen. Het huidige ‘coronaseizoen’ heeft dit het niet gemakkelijker gemaakt, maar richting seizoen 2021-2022 wil de sponsorcommissie weer op volle toeren draaien. Op dit moment bestaat de sponsorcommissie uit een vijftal leden, maar we zijn op zoek naar één of twee extra vrijwilligers die erbij willen ondersteunen.

Op dit moment is er wellicht voor de leden nog niet veel ‘zichtbaar’ werk verricht door de sponsorcommissie, maar op de achtergrond is al veel werk verricht. Zo is een heuse sponsorbrochure opgesteld die gedeeld kan en gaat worden met bestaande en potentiële sponsoren. Samen met de sponsorcommissie wil het bestuur een volgende stap gaan zetten om in gezamenlijkheid de doelen na te streven.

De sponsorcommissie wil dit bewerkstelligen door het verder professionaliseren van ons sponsorbeleid met als doelstelling het behouden van de huidige sponsoren en het verder uitbouwen van het sponsorbestand. Dit kan bijvoorbeeld ook door nieuwe/innovatieve ideeën in te brengen. Mocht je naast de bekende sponsormogelijkheden creatieve ideeën hebben dan is dit altijd mogelijk! Belangrijk is dat sponsoren zich thuis voelen bij De Esch, de gele kanaries uit Oldenzaal. Op deze manier kunnen we de sportieve ambities binnen alle geledingen van de vereniging ook in de toekomst verwezenlijken.

De belangrijkste taken van de sponsorcommissie zijn:

• Commercie: Het werven van nieuwe sponsors en het beheren van bestaande sponsorrelaties.
    • Administratie en organisatie: Het opstellen van contracten, factureren, het verzorgen van de sponsoruitingen en voeren van de debiteurenadministratie.
    • Communicatie: Het regelmatig communiceren naar de sponsors en het organiseren van evenementen. Daarnaast interne communicatie van diverse zaken op website en social media.

Door de inzet van de sponsorcommissie zijn onder andere de plaatjesactie in samenwerking met Coop-supermarkten gerealiseerd en is zij betrokken bij de leasekleding (shirtsponsors). Daarnaast zijn gelden gegenereerd ten behoeve van de algemene bedrijfsvoering van de club.

Opzoek naar extra commissieleden.
    Sponsoring is een essentieel onderdeel van onze vereniging en verhoogt de opbrengsten van de club. Deze gelden kunnen weer ingezet worden ten behoeve van de leden! Om dit onderdeel goed te laten functioneren is de sponsorcommissie opzoek naar 1 of 2 vrijwilligers die hier een belangrijke bijdrage aan willen leveren.

Concreet:
    De sponsorcommissie is op zoek naar twee nieuwe commercieel en organisatietalentvolle mensen, die een uitdaging zien in het organiseren van sponsoractiviteiten en het aantrekken en behouden sponsoren. Ouders van jeugdleden zijn ook meer dan van harte welkom, graag zelfs!

Belangrijkste taken

• Contacten leggen met potentiële sponsoren
    • Uitzetten en organiseren acties voor het binden en werven van nieuwe sponsoren
    • Voeren van gesprekken met potentiële sponsoren over mogelijkheden tot sponsoring
    • Behartigen van de belangen van sponsoren in overeenstemming met de verenigingsbelangen
    • Ontwikkelen sponsorpakketten.
    • Mede organiseren en uitvoeren van activiteiten (denk aan De Grote Clubactie)

Profiel taken

• Je bent commercieel en beschikt indien over een (uitgebreid) netwerk binnen Oldenzaal en omgeving.
    • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en bent assertief.
    • Je hebt goede organisatorische vaardigheden.
    • Ervaring met sponsorwerving is niet nodig, maar mooi meegenomen.
    • Je bent representatief en enthousiast.

Wat krijg je ervoor terug?

• Je werkt op vrijwillige basis in een team met andere enthousiaste vrijwilligers die als doel hebben van de sponsorcommissie een succes te maken;
    • Je komt in contact en maakt kennis met (potentiële) sponsoren;
    • Je kunt de uitjes die de sponsorcommissie (of jijzelf…) organiseert uiteraard bijwonen;
    • Tijdens vergaderingen kunnen we het nuttige met het aangename combineren!

Reageren
    Heb je interesse om aan de sponsorcommissie bij te dragen? Reageer dan op bovenstaande door een mail te sturen naar de sponsorcommissie (sponsorcommissie@vv-de-esch.nl).