• Ons clubgebouw was de afgelopen twee vrijdagen even omgebouwd tot opleidingscentrum. Op 25 september en 3 oktober zijn er in totaal 11 (!) nieuwe pupillenscheidsrechters opgeleid die vanaf nu wedstrijden bij de JO11 en JO12 teams gaan fluiten.

We feliciteren Stijn, Tim, Nuri, Jorik, Daan (25 sep) en Kjell, Sander, Wouter, Ties, Gijs en Ebbe (2 okt) met het behalen van de interne cursus pupillenscheidsrechter. Remco, Gert en Wenroy verzorgden de cursus en Bas was als trainee aanwezig omdat we hem hopen in te lijven als praktijk scheidsrechters begeleider.

Aangezien het een lang programma was (16:00u tot 21:00u) en sommige jongens direct uit school kwamen, was er voor voldoende eten en drinken gezorgd. Rond 17:30u, was het tijd voor de warme “sportmaaltijd” die gratis werd verzorgd door pizzeria Urhoy van winkelcentrum de Thij. Het is geweldig om te zien dat er nog steeds ondernemers zijn die dit soort initiatieven omarmen; Urhoy bedankt, top geregeld!

Tijdens de cursusavond is er aandacht besteed aan spelregels, looplijnen, gedrag, omgaan met weerstand, omgaan met blessures en het geven van fluitsignalen en armgebaren. Theorie en praktijk werden afgewisseld en na het afleggen van een spelregeltest mochten de jongens direct het geleerde in de praktijk brengen want er was een competitiewedstrijd gepland. Daardoor konden de nieuwe leidsmannen allemaal 10-12 minuten aan het werk bij een echte wedstrijd waarbij de plankenkoorts direct weggefloten werd. Aan het einde van de cursusavond gingen de trotse kerels naar huis met hun nieuwe spullen en een echt scheidsrechters tenue. Al jarenlang ondersteunt Bart Riteco van RITECO notariskantoor onze jeugdscheidsrechtersopleiding met mooie kleding en lesmateriaal.

Voor het huidige seizoen en het begin van 21/22 staan deze nieuwe scheidsrechters, aangevuld met enkele jongens van de vorige lichting, weer garant voor een 99,9% vulling van alle JO11/12 wedstrijden. Al in het huidige seizoen gaat de scheidsrechterscommissie (SRcie) tijdens de praktische begeleiding kijken wie het meeste talent heeft om in de toekomst te promoveren naar groot veld wedstrijden. Veel succes daarbij!

Met dit succes heeft Zvv de Esch weer voldoende pupillenscheidsrechters. Volgend jaar, bij de start van het nieuwe seizoen, gaan we in de JO13 groep weer op zoek naar nieuwe pupillenscheidsrechters. Er is nog wél ruimte voor scheidsrechters die seniorenwedstrijden kunnen leiden, weet u iemand? Graag contact leggen met de SRcie op jeugdarbitrage@gmail.com , nieuwe aanmeldingen zijn zeer welkom!

Namens de scheidsrechterscommissie Zvv de Esch

Wenroy Hofstede