• Wie ben jij?

Ik ben Sterre Veldhuis. Ik ben nu 18  jaar oud en studeer bedrijfskunde aan de Hogeschool  Saxion. Ik heb mijn hele jeugd bij De Esch gevoetbald, van destijds de F7 tot en met de JO15-1. Op het sportpark ben in nog regelmatig te vinden om de wedstrijden van mijn oude teamgenoten te bekijken of om training te geven bij Skills2Score.

• Bij welke BVO voetbal jij op het moment, en sinds wanneer?

Ik speel bij FC Twente. Toen ik in de JO13-1 zat bij De Esch ben ik gescout door FC Twente. Ik was toen 11 jaar oud en mocht voor het eerst meetrainen met de o14 bij FC Twente. Vervolgens heb ik mijn wedstrijden gespeeld met de O12 en meegetraind met O14. Vanaf dit moment heb ik ook de knvb elftallen doorlopen en heb ik met nationaal onder 16 en onder 17 mooie wedstrijden en toernooien mogen spelen. De volgende seizoenen bij FC Twente in de gehele jeugdopleiding doorgestroomd. Momenteel speel ik bij Jong FC Twente en wij spelen in de beloftencompetitie tegen de andere topclubs.

• Op welke positie speel jij (het liefst)?

In mijn jeugd bij De Esch en FC Twente heb ik overal op het middenveld gestaan en af en toe rechtsbuiten. In de mijn huidige team sta ik zowel op 10 (mid-mid) als 7 (rechtsbuiten). Beide posities vind ik leuk. Op 10 kan ik goed mijn inzicht en passing laten zien en op 7 maak ik graag mijn actie. Ik ben een technische speelster dus op beide posities komt dit goed van pas.

• Hoe kijk jij terug op jouw periode bij De Esch?

Mijn periode bij De Esch was fantastisch. Ik heb er altijd heel veel plezier gehad zowel op trainingen als de wedstrijden en voelde mij altijd thuis op de club. Met mijn teamgenoten van de Esch heb ik nu nog steeds veel contact. Dit vind ik wel echt heel leuk. Met een aantal kijken we samen de wedstrijden van ons oude team op het sportpark.

• Wat is het mooiste moment dat jij bij De Esch hebt meegemaakt?

Ik heb eigenlijk niet één moment wat er echt uit springt. Elk jaar zijn er mooie momenten geweest. Vooral de kampioenschappen waren erg mooi. Ook de toernooien waren heel leuk om te spelen. Maar als ik echt moet kiezen zijn het voor mij de E&F-kampen in Ommen.

• Kom jij nu nog wel eens op sportpark de wESCHterik?

Ja, ik ben regelmatig te vinden op het sportpark. Mijn broertje speelt momenteel in de JO15-1 dus daar kijk ik af en toe de wedstrijden van. Ook kijken we nog wel eens wedstrijden van ons oude team. Tevens geef ik ook training bij Skills2Score op zondag.

• Hoe zien de trainingen bij (jouw BVO) eruit?

Bij FC Twente trainen we normaal gezien 4x in de week en spelen we op zaterdag onze wedstrijden. In verband met Corona liggen al onze wedstrijd eruit dus hebben alleen nog de trainingen. Gelukkig hebben we de gehele Corona periode met ons hele team,  4x in de week door kunnen trainen.

• Heb jij nog een tip voor onze jeugdleden?
    • Maak vooral plezier!

• Wil jij zelf nog iets kwijt?
      Ik heb erg genoten van mijn tijd bij De Esch!