• Wie ben jij?

Ik ben Timo Jansink. Ik ben 17 jaar en woonachtig in Oldenzaal.

Ik ben met voetbal begonnen toen ik net zeven jaar was. Ik begon in de F7 en ik ben via de F1, E3 en E1 bij de jeugd van FC Twente gekomen, dit is inmiddels de FCTwente/Heracles academie geworden.

Naast de voetbal heb ik afgelopen jaar ook mijn HAVO diploma gehaald en doe ik inmiddels de studie sport&voeding. Uiteindelijk hoop ik mijn droom waar te maken en ver te komen in het betaalde voetbal.

• Bij welke BVO voetbal jij op het moment, en sinds wanneer?

Op dit moment voetbal ik bij de FCTwente/Heracles academie. Dit heet sinds dit jaar zo omdat FC Twente en Heracles zijn gaan samenwerken met de jeugdopleiding. Daarvoor viel de jeugdopleiding onder FC Twente. Ik zit op dit moment in de onder 18, en inmiddels speel ik hier al zeven jaar. Daarvoor heb ik vier jaar bij De Esch gespeelt.

• Op welke positie speel jij (het liefst)?

Ik ben keeper. Mijn vader was vroeger ook keeper dus het zit eigenlijk al een beetje in de familie. Bij De Esch heb ik het eerste jaar nog gevoetbald, maar keepen leek mij leuker en daar was ik ook beter in dus daarna ben ik gaan keepen en inmiddels ben ik al 10 jaar keeper en ik hoop er nog vele jaren aan vast te plakken.

• Hoe kijk jij terug op jouw periode bij De Esch?

Mijn periode bij De Esch was een hele leuke tijd. Ik ging altijd op mijn fiets met veel plezier naar de training of wedstrijd. Ik had een heel leuk team en ook een heel goed team, want we zijn twee keer kampioen geworden. Bij De Esch heb ik eigenlijk de basis gelegd als voetballer en daar ben ik De Esch ook heel dankbaar voor.

•  Wat is het mooiste moment dat jij bij De Esch hebt meegemaakt?

Ik ben bij De Esch twee keer kampioen geworden en dat blijft je toch wel altijd bij, dus dat zijn wel de twee mooiste momenten geweest.

• Kom jij nu nog wel eens op sportpark de wESCHterik?

Ik woon niet zo ver van De Esch af dus toen het nog kon ging ik als ik er tijd voor had vaak bij vrienden kijken, en dat zal ik straks ook doen als het weer kan en mag.

• Hoe zien de trainingen bij (jouw BVO) eruit?

We trainen vier dagen in de week: Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag. Op zaterdag hebben we dan een wedstrijd. Ook hebben we 3 keer in de week krachttraining erbij. Onze training op Maandag staat meestal in het teken van herstellen van de wedstrijd van Zaterdag, op dinsdag is altijd de zwaarste training om onze conditie te verbeteren. Donderdag en Vrijdag zorgen we er op de training voor dat we zo goed mogelijk zijn voorbereid op de wedstrijd van Zaterdag. Zelf heb ik elke training ook een deel keeperstraining.

• Heb jij nog een tip voor onze jeugdleden?

Zorg dat je plezier hebt in het voetballen en altijd met plezier naar de trainingen en naar de wedstrijden gaat. Dat is in mijn ogen het belangrijkste om als team leuk en goed te kunnen voetballen.

•  Wil jij zelf nog iets kwijt?

Ik wil De Esch graag bedanken hoe ze mij hebben geholpen om beter te worden als voetballer