• Beste Eschers

ZVV De Esch stelt per 1-7-2022 Bart Benneker aan als verenigingsmanager.

Het bestuur van ZVV De Esch is zeer verheugd om te kunnen vermelden dat Bart Benneker, geen onbekende binnen onze vereniging, per 1 juli a.s. als verenigingsmanager aan de slag zal gaan.

Benneker (31) heeft in het verleden al diverse functies vervuld binnen de club en was ook jarenlang actief als voetballer.

Tom Platvoet geeft als voorzitter te kennen steeds vaker tot de conclusie te komen, dat het runnen van een vereniging de afgelopen jaren steeds complexer is geworden. Als De Esch zijnde hebben wij ook met een veelheid aan factoren en verwachtingen te maken. Daarnaast is en blijft het verenigingsleven en dus ook
    De Esch afhankelijk van vrijwilligers die actief zijn binnen/voor de vereniging. Met hulp van vele vrijwilligers is het de laatste jaren gelukt om de operationele zaken doorgang te laten vinden, maar de structuur en coördinatie van diverse activiteiten (o.a. op trainingsdagen) liet op verschillende vlakken toch te wensen over.

Vele mensen binnen onze vereniging zullen Bart Benneker wel kennen, toch zal Bart zich via deze weg kort introduceren:

Mijn naam is Bart Benneker, 31 jaar en woonachtig in Oldenzaal samen met mijn vriendin Rianne en onze twee jarige zoon Mats. Vanaf jongs af aan wist ik al wel dat ik graag in de sportsector actief wilde zijn. Na het volgen van de opleiding Sport & Bewegen ben ik aan de slag gegaan als sportinstructeur bij een kinderopvangorganisatie, waarna ik de overstap heb gemaakt naar een brede welzijnsorganisatie, waar ik momenteel nog steeds actief ben als buurtsportcoach.

Ik durf wel te stellen dat de voetbalsport mijn grootste hobby is. Vanaf mijn 14de heb ik al vele vrijwilligersfuncties bij ‘mijn cluppie’ De Esch vervuld. Op het moment van schrijven ben ik assistent-trainer bij het 1e elftal en mag ik mij trotse mede-eigenaar noemen van Skills2Score.

Na de gesprekken met het bestuur was ik er al snel uit. ‘’Deze mooie en unieke kans wil ik met beide handen aanpakken’’

Als verenigingsmanager zal ik de verbindende schakel moeten zijn binnen de vereniging. Ik ken veel mensen, weet wat er speelt, weet wie wat oppakt. Mocht dit toch niet het geval zijn, dan kom ik daar snel genoeg achter. Iedereen kan bij mij terecht met vragen en/of opmerkingen. Zo probeer ik onze leden, ouders/verzorgers, sponsoren, bezoekers en vrijwilligers verder te helpen en de gastvrijheid binnen de vereniging te vergroten.

Verder is het voor mij persoonlijk een doel om de kloof tussen de leden en het bestuur te verkleinen. want wij zijn immers één vereniging. De prioriteit ligt in eerste instantie op de jeugdafdeling (organiatorisch als voetbalinhoudelijk), het werven, behouden en (bij)scholen van vrijwilligers, uitbereiden van sponsorbestand en het aspect communicatie. Daar begint naar mijn mening alles mee.

We hebben als De Esch zijnde, onze leden, de wijk(en) en de stad Oldenzaal veel te bieden. Onze leden staan daarbij natuurlijk op de eerste plaats, naast deze leden is iedereen welkom. We kunnen mooie (dag)programma’s realiseren op ons sportpark en zo de uren wanneer er niet wordt getraind of wedstrijden worden gespeeld optimaal benutten. Je kunt daarbij denken aan programma’s voor het bedrijfsleven, het onderwijs en maatschappelijke organisaties. Voor meer informatie hierover kunnen jullie contact met mij opnemen. Graag tot ziens bij de mooiste vereniging van Oldenzaal!

Voor nu alvast een fijne zomer gewenst en tot snel.

Het bestuur ZVV de Esch