• Tijdens de Coronacrisis zijn er binnen de vereniging een aantal nieuwe ideeën/initiatieven ontstaan. Zo is er vanuit de “Web-“ en “Social Media” redactie van voetbalvereniging De Esch het idee ontstaan om volgers (en leden) kennis te laten maken met een aantal leden/vrijwilligers die zich verdienstelijk gemaakt c.q. blijven of gaan maken voor de club.Voorzitter van onze vereniging; Tom Platvoet is uiteraard bereid om medewerking te verlenen aan een interview.

• Wat betekent De Esch voor jou?

De Esch betekent voor mij een gezellige familiaire omgeving waarbij ik voldoening haal uit het gezamenlijk stellen en halen van doelen voor deze mooie vereniging en zijn leden.

•  De meeste mensen zullen je vast wel kennen maar vast niet allemaal even goed, wie is Tom Platvoet nu echt?

Ik ben getrouwd met Nicole en samen hebben we twee kinderen, Tijn en Floortje. Door de weeks ben ik actief in de financiële dienstverlening. In zowel werk als privé probeer ik een verbinder te zijn en vind ik het mooi om te zien wanneer mensen in hun kracht kunnen opereren. Ik houd van gezelligheid om mij heen en geniet van de sociale contacten.

• Wat vind je zelf zo leuk aan voetbal?

Ik vind voetbal een leuke sport waarmee ik ben opgegroeid. Na jaren zelf te hebben gevoetbald en teams te hebben begeleidt en getraind, geniet ik nu op zaterdagochtend met het kijken naar het voetballen van onze zoon. De zaterdag is in mijn weekend de ‘ voetbaldag’ ik ben de gehele dag vaak op ons mooie park aanwezig.

• Zelf ben je actief geweest in verschillende rollen, wat is daarbij je mooiste herinnering?

Naast lid van de sponsorcommissie ben ik ook jeugdvoorzitter geweest en nu sinds enkele jaren ben ik voorzitter van onze mooie vereniging. Mijn mooiste herinneringen zijn de twee kampioenschappen die de Esch heeft behaald en die ik als bestuurslid van dichtbij heb mogen meemaken. Daarnaast heb ik ook mooie herinneringen aan alle vrijwilligersfeesten die ik heb bijgewoond. De recente opening van het G kunstgrasveld behoort ook zeker tot een van de mooiste herinneringen.

• Wat heeft jou doen besluiten om voorzitter te worden?

In de zomer van 2016 kwam deze vraag ineens voorbij. Ik heb daar goed over nagedacht en dit samen met mijn vrouw besproken. Ik zag dit als een uitdagende nieuwe stap om met de enthousiaste mensen die er al waren nieuwe stappen verder te maken. Tot op de dag van vandaag doe ik dit met veel plezier.

• Wat is het meest bij je blijven hangen in je periode als voorzitter?

De Coronapandemie met alles wat daarbij hoort als vereniging. Mijn tv en radio debuut m.b.t. het invullen van de maatregelen binnen onze club. Dat het belangrijk dat je met elkaar de schouders eronder zet en positief naar de toekomst kijkt. Dit vraagt de nodige flexibiliteit en creativiteit van de verschillende mensen om je heen.

• Hoe staat de club er naar jouw mening nu voor?

De club staat er gezond en stabiel voor. We zijn blij met het nieuwe kunstgrasveld en de verdere uitstraling van het park. Het ledenaantal groeit nog gestaag.

• Het COVID-19 virus zorgt daarnaast voor een bijzondere tijd, wat doet dat met de club?

Gelukkig blijkt dat we hele loyale leden hebben waar we erg blij mee zijn. Dit houdt in dat we onze vaste lasten kunnen betalen. Zoals voor elke vereniging in de huidige tijd hopen wij dat we goed door deze periode heen komen en dat we straks weer volop kunnen voetballen op ons mooie park. Als bestuur zijn we aan het onderzoeken op welke manier we de leden iets kunnen teruggeven in deze voor iedereen vervelende situatie.

• Hoe kijk je naar de toekomst?

Ik kijk positief naar de toekomst. Er zit nog een mooie verbouwing van de kleedkamers het clubhuis in de pen. We hopen dat onze jeugdafdeling gestaag blijft doorgroeien zodat we nog jaren kunnen genieten van deze mooie vereniging.

• Met wie zou De Esch volgens jou kennis moeten maken?

Met Johan Cruijf, altijd logische en voor iedereen te begrijpen oplossingen!

• Wil je tot slot nog iets kwijt richting de leden van De Esch?

Als bestuur zijn we trots op de loyaliteit van onze leden. Die loyaliteit hebben we juist nu nodig om deze COVID periode door te kunnen komen.
    Het gaat jullie goed en ik hoop jullie binnenkort allemaal weer te mogen ontmoeten op ons prachtige park!

Sportieve en gezonde groet,
    Tom Platvoet