• Halverwege de maand juli heeft de KNVB de indelingen voor het voetbalseizoen 2019/2020 bekend gemaakt. Hierin werd duidelijk dat De Esch 3 aankomend seizoen is ingedeeld in de reserve 3e klasse H.

Vorig seizoen was het team nog actief in de 4e klasse, waarin de titel net werd misgelopen. Het elftal moest de meerdere erkennen in PH 3, dat 3 punten meer behaalde. Ondanks dit feit, zal het team komend voetbalseizoen toch één klasse hoger spelen. Iets waar het team maar al te blij mee is!

De belangrijkste wijzigingen t.a.v. afgelopen jaar, is dat het team actief zal zijn in de A categorie in plaats van categorie B. Hierdoor is de competitie ook opgedeeld in 3 periodes, waarmee een ticket bemachtigd kan worden voor de promotiewedstrijden aan het einde van het seizoen.

Ondanks deze nieuwe klasse komt het team twee bekende tegenstanders tegen; PH 3 en FC Berghuizen waren vorig seizoen ook tegenstanders van De Esch 3. Daarnaast zal het team voornamelijk op bezoek gaan bij nieuwe tegenstanders.

Complete competitie indeling:

De Esch 3, Achilles’12 2, FC Berghuizen 2, VV Des 2, Hulzense Boys 3, PH 3, KVV Quick’20 2, SDC’12 2, Sparta Enschede 3, SVVN 2, SVZW 3, Wilhelminaschool 2.

Voor onze vereniging is dit geen hele nieuwe competitie, de heren van De Esch 2 werden vorig seizoen kampioen in de 3e klasse en kwam daarbij vele van bovenstaande teams tegen.

Hoe het 3e elftal het er komend jaar vanaf gaat brengen en wat zij als doelstelling zullen gaan hanteren is momenteel nog niet bekend.

Op 21e september zal de eerste competitie wedstrijd plaats vinden, waar en tegen wie zal later bekend worden. Wil jij niets missen van het derde elftal, volg het team op facebook