• De spelers en begeleiding van De Esch 3 maken zich op de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019/2020. Zoals reeds vaker vermeld speelt het elftal aankomend seizoen in de reserve 3e klasse van het amateurvoetbal. In deze competitie treft het veel ‘nieuwe’ tegenstanders, voornamelijk 2e  selectie elftallen.  De razende reporter van dit elftal gaat er vanuit dat de wedstrijden komend seizoen een stuk spannender /evenwichtiger zijn dan het afgelopen voetbaljaar.

De oefen- en bekercampagne is voor De Esch 3 goed verlopen. Een trainer geeft graag alle spelers minuten, om zodoende de vakantie kilo’s eraf te werken en  fit te worden (oké iets fitter). Naast het conditionele gedeelte, probeert het team verzorgd voetbal op de mat te leggen. En ook over dit aspect is het team niet ontevreden. Natuurlijk gaat er voldoende mis, dat is ook inherent aan  amateurvoetbal. Toch liet het team bij vlagen ook zeer goed voetbal zijn, met name in de thuiswedstrijd tegen Hardenberg’85 kwam dit goed naar voren.

Zoals gezegd zal komende zaterdag de competitie afgetrapt worden met een thuiswedstrijd. De tegenstander is SVVN 2 uit Nijverdal. Dit team was vorig seizoen ook al actief in de 3e klasse, waarbij het in de laatste competitie wedstrijd ook naar sportpark de wESCHterik kwam. Tegenstander was De Esch 2 dat allang kampioen was en vrijuit speelde, het werd maar liefst 6-8. Door deze overwinning mocht SVVN 2 zelfs deelnemen aan de nacompetitie voor promotie. Het team strandde in de 2e ronde en is daardoor komend seizoen wederom actief in de reserve 3e klasse.

De Esch 3 is na de promotie van aankomend seizoen een nieuw gezicht in deze competitie. Maar dit wil niet zeggen dat het team de kat uit de boom gaat kijken. De Esch 3 wil graag zijn eigen spel spelen en zal elke wedstrijd ingaan om te willen winnen.

Met als eerste horde SVVN 2.

De aftrap komende zaterdag is om 13.00 uur, supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom om de wedstrijd te aanschouwen.

De bal wordt deze week gesponsord/beschikbaar gesteld door Marijn Lenderink! Marijn was vorig seizoen nog onderdeel van het elftal, helaas heeft hij i.v.m. studie zijn voetbalschoenen voorlopig aan de wilgen gehangen. Maar wij zijn maar al te blij dat hij komende zaterdag weer terug is op ons sportpark!