• Coronaregels De Esch

Corona en sport

14 januari 2022: De informatie op deze pagina is gewijzigd na de persconferentie van het kabinet van 19.00 uur.

• Buitensportlocaties zijn geopend.
    • Wedstrijden en trainingen onderling op de eigen club zijn toegestaan.
    • Verder gelden er voorwaarden onder andere voor het dragen van mondkapjes en het gebruik van het coronatoegangsbewijs.

Spelregels voor sport

Iedereen mag binnen en buiten sporten. De volgende regels gelden:

• Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor sporters van 18 jaar en ouder bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld in de kleedkamers of toiletten.
    • Alleen onderlinge wedstrijden en trainingen met teams van de eigen club zijn toegestaan.
    • Bij binnen en buiten sporten is geen publiek aanwezig. Dit geldt voor amateursport.
    • Sportkantines zijn gesloten.
    • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
    • Sporten in groepsverband is toegestaan.
    • 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat door de aard van de sport niet mogelijk is.
    • Houdt u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
    • Er is geen beperking in de groepsgrootte bij buitensporten.

Coronatoegangsbewijzen

Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters van 18 jaar en ouder:

• die gebruikmaken van faciliteiten binnen op buitensportlocaties, zoals kleedkamers en toiletten.

Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor:

• vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.

Kantine en terras

Kantine en aanpalend buitenterras zijn tot nader order gesloten.

Het bestuur ZVV de Esch