• Coronaregels De Esch

Het kabinet heeft dinsdagavond 23 februari aangekondigd dat de huidige lockdown die geldt in Nederland om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in ieder geval wordt verlengd tot en met 15 maart.

De huidige maatregelen die gelden voor het voetbal worden hiermee automatisch ook verlengd tot deze datum. Daarnaast geldt van 21:00u ’s avonds tot en met 4:30u ’s ochtends een avondklok. Deze avondklok blijft tot ten minste maandag 15 maart 4:30u van kracht. Een versoepeling van de maatregelen voor de sport is dat de overheid vanaf 3 maart toestaat dat spelers tot 27 jaar weer samen buiten mogen sporten. De verlenging van de lockdown betekent voor het voetbal verder op hoofdlijnen het volgende:

• Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
    • Spelers boven de 27 jaar mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.
    • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
    • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
    • Alle binnensportaccommodaties blijven gesloten.
    • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.