• Op vrijdagavond 10 juni was er voor de teams een warm onthaal. Alle 40 voetbalteams mochten (samen met de andere deelnemers) in een goed gevuld FBk stadion een ereronde lopen om daarna de openingsceremonie bij te wonen.

Voor de toppers van De Esch is op zaterdag de eerste speelronde goed verlopen. G1 heeft namelijk alle wedstrijden in de eerste poule fase gewonnen, waardoor ze aan het einde van de ochtend, bovenaan staan. Ook G2 was goed op stoom, G2 heeft van de vier wedstrijden er 3 gewonnen, dit resulteert in een 2e plek. .

Na een goed verzorgde lunch begonnen beide teams vol vertrouwen aan het middagprogramma, oftewel aan de race voor de medailles. G1 wist de goede lijn van de ochtend door te trekken en wist 2 zeges te behalen. De G2 begon ook goed en won de eerste wedstrijd ruim. De tweede ging iets minder soepel en werd verloren. Na deze wedstrijden ging iedereen moe maar voldaan naar huis om na te genieten van een gezellige, zonnige dag en op tijd naar bed voor een goede nachtrust.

Zondag werden er nog 2 poulewedstrijden gespeeld en hierbij maakt het resultaat uit of je om de 1e /2e plek ging voetballen of om de 3e/4e plek.

G1 voetbalde door op de manier zoals de zaterdag gedaan hebben en hebben beide wedstrijden gewonnen, waardoor zij de eer hebben om uit te komen in de grote finale van de Special Olympics (voetbaltoernooi). G2 wist de beide wedstrijden op zondagochtend ook winnend af te sluiten. Het was een nek aan nek race, maar doordat werd gekeken naar het doelpunten saldo, ontbrak er 1 doelpunt bij G2 waardoor ze mcgen uitkomen in de wedstrijd om het brons. Achteraf bleek dat zij als enige hebben weten te winnen van de nummer 1 in hun poule!

Na een spannende en zinderende finale, klonk er hard gejuich en gingen de handen in de lucht. G1 wint de strijd om de hoogste podiumtrede en pakt het goud. De wedstrijd om het brons van G2 was zenuwslopend te noemen, maar ook deze toppers stapten als winnaars van het veld en pakten het brons.

De Esch gaat naar huis met een gouden medaille voor G1 en de bronzen medaille voor G2. Een resultaat om trots op te zijn!!

Maar zoals het motto van de Special Olympics luid; โ€œAltijd een winnaarโ€

Als vereniging bedanken wij de organisatie van de Special Olympics voor dit geweldige evenement. Wij hebben genoten met de hoofdletter G.

๐Ÿ“ธ Annina Romita (Tubantia) ยฉ๏ธ
    ๐Ÿ“ธ G-afdeling De Esch ยฉ๏ธ.